Nordamerikanere på eventyr i Gladsaxe

(fra Gladaxebladet)

Gladsaxe Ishockey har i de seneste sæsoner ligget i bunden af landets næstbedste række, 1. division, men måske ændres der på det faktum, når Gladsaxe skyder den kommende sæson i gang.

I hvert fald har klubbens bedste hold, der igen i denne sæson trænes af Jacob Volf, fået fat i et par forstærkninger, der giver genlyd på 1. divisionsniveau. Det er Jacob Volfs gode venskab med den tidligere Herlev-spiller, amerikaneren Jack McNamara, der har givet afkast i form af to nordamerikanske forstærkninger – begge college-spillere og forwards.

Cameron Spiro var i fjor fast mand på Boston College, der traditionelt er et af de store og dygtige universiteter i den amerikanske universitetsliga. Han spillede 38 kampe og leverede ni point. Spiro spiller venstre wing, er 23 år gammel og landede i Gladsaxe mandag aften, hvor han for første gang blev introduceret til sine nye holdkammerater.

Det samme gjorde Julian Fialkow, der efter to sæsoner på Colgate University trænger til et afbræk i sin karriere i universitetshockeyen. Fialkow har været i truppen, men sjældent på holdet på Colgate University, men kan alligevel sagtens være en solid forstærkning på 1. divisionsniveau i Danmark.

– Jack (McNamaras) far ringede en dag til mig og sagde, at han havde en kammerat, hvis knægt, Julian, var kørt sur på college. Knægten ville gerne prøve noget nyt i en sæson og så vende tilbage til college.

– Det vigtige i den henseende og grunden til, at han ringede til os er, at man ikke må være i nærheden af professionel hockey, hvis man skal vende tilbage til college-ishockey, fortæller Jacob Volf.

På den måde blev muligheden for at hente Julian Fialkow skabt, og da dennes kammerat Cameron Spiro gerne ville starte en europæisk karriere op, blev Gladsaxe tilbudt en ekstra amerikaner.

Gladsaxe-træneren fortæller, at Julian Fialkow af de amerikanske venner vurderes som værende på niveau med Jack McNamara, der i sin Herlev-tid leverede en fin allround-præstation og scorede 14 point i 41 kampe i sæsonen 2012/13.

Cameron Spiro skulle være et væsentlig stærkere tilsæt, og Spiro har også som mål at komme til en stærkere europæisk liga. Men han begynder altså sit eventyr i Gladsaxe.

– Det har kostet hårdt arbejde i løbet af de sidste tre måneder, eftersom det var yderst vigtigt at få endegyldigt understreget, at 1. division ikke er en professionel liga, så Julian kunne vende tilbage til college i næste sæson.  Så der har været masser af skriverier frem og tilbage. Nu glæder vi os bare til at komme i gang og se de to i aktion, siger Jacob Volf.

Amerikanerne har selv taget et sponsorat med til Gladsaxe, så klubben er sluppet for at betale både de dyre transferudgifter og lejligheden i København.

unnamed (1) unnamed