Løvecup i Gladsaxe den 30. november

Her er alle vindere

Skrevet af Niels Rasmussen

Børnene strømmer til ishockey i Gladsaxe

For ikke så mange år siden så fremtiden mildest talt noget skidt ud for ishockeysporten i Gladsaxe. Fødekæden var negligeret i en periode, så det kneb med at stille hold i adskillige rækker. Men nu er det hele vendt på hovedet: Ungerne strømmer til. Det kunne man bl.a. forvisse sig om i lørdags, da der var Løve Cup i skøjtehallen på Isbanevej. 110 unger fra syv af de otte sjællandske klubber var mødt frem – kun Amager havde meldt fra. Og der blev spillet ishockey på livet løs på to baner. To juniorspillere havde fået tjansen med at fungere som dommere, og de var ikke af isen i de fire timer stævnet varede. Til gengæld skulle de ikke lave ret meget. For spillerne er så små, at der kun skal dømmes for mål og blokeringer, og så skal spillet stoppes, hvis der er en spiller, der kommer til skade. Spillerne kommer til skøjtehallen i god tid, for det er sin egen sag at få alt det udstyr på. Der skal masser af beskyttere på, for det kan godt gøre nas, hvis man bliver ramt af en puck, og af og til stopper man jo ved at køre direkte ind i banden. Men når de mindste spiller, er der nu ikke specielt meget fart på afslutningerne, der nærmest glider i mål.  Forældrene har travlt med at proppe ungerne i udstyret, og så bliver de bedt om at forlade omklædningsrummet, så træneren lige kan forberede spillerne på de kommende kampe. Forældre og søskende og bedsteforældre må så tage plads på tilskuerpladserne, mens der dystes ude på isen.Mange trænere

Ungdomsformand Mikkel Sørensen kan se på med tilfredshed, for hvis der er tålmodighed nok til at finde sig i det lange, seje træk, så kan Gladsaxe måske vende tilbage som en stormagt i dansk ishockey.

– Vi gør meget ud af at have tilstrækkelig med trænerkapacitet på holdene med mindst to trænere, og vi har jo fået Olaf Eller som sportschef, siger Mikkel, Løve Cuppen spilles kampe over 24 minutter. Der scores et hav af mål, men der holdes ikke det store regnskab. Her er ikke noget med point. For her skal alle føle sig som vindere. – Alle får medaljer som tegn på at de har været med. Vi har en bunke stævner hos hinanden i løbet af sæsonen. Gladsaxe Bears arbejder sammen med Grønnemose Skole, og var også til stede på Gladsaxedagen, og det har altså medført noget tilgang.

Børnene går i hvert fald ikke ned på udstyret. Det er fint,
og far eller mor hjælper til med at få det hele på i den rigtige rækkefølge.
Foto: Kaj Bonne.

Det gælder om at få overstået sine toiletbesøg, inden alt udstyret er taget på, for det tager sin tid at få det af igen. Især når man er målmand.